dilluns, 23 d’agost del 2010

Ruta del ferro

El divendres 20 d'Agost, vam fer la ruta del ferro, que segueix l'antic traçat de la línia que unia Ripoll, Sant joan de les Abadesses amb Ogassa, per tal que poguessin portar els materials que treien de les mines d'Ogassa.
El primer traçat, el que va de Ripoll a Sant Joan de les Abadesses, és fàcil i a més està bastant concorregut de families que aprofiten el poc desnivell que hi ha per fer una mica d'exercici amb els nens, també hi ha gent (sobretot gent gran) que aprofita per caminar. El recorregut no té pèrdua i val molt la pena. Nosaltres després vam optar per continuar la via verda i anar a Ogassa.
Després de creuar dos cops la carretera que va fins a Ogassa, que per cert és un tram molt senzill, sense massa desnivell, s'arriba a una antiga estació i ja es comencen a veure un cartell que t'avisa que els primers 1,5 Km, son els més forts amb rampes que de mitjana fan un 11%. En total són 3 pujades fortes, fins a Toralles. La primera pujada t'agafa de sorpresa, però es pot fer, les altres 2 es cosa de paciència i una mica de patiment... Un cop a Toralles la cosa ja està, passes per una cimentera, per un túnel de pedra (compte amb les banyes) i ja ets a Ogassa. Tot el que vam patir per pujar, després baixant se't fa curt.
Total de la ruta sense parades és de 2 hores i 14 minuts.
Ruta realitzada per la Raquel i jo.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada