dissabte, 18 de desembre del 2010

Sant Abdó i Sant Senén

Avui al matí, he fet una excursió que tenia ganes de tornar a fer, he anat a l'ermita romànica de Sant Abdó i Sant Senén, es tracta d'una ermita que es troba sobre el pic de Puigsacreu a uns 766 metres d'alçada.
He començat l'excursió pujant amb cotxe fins a Batet de la Serra, on es pot deixar el cotxe a varis llocs, jo l'he deixat bastant a prop del Mas de Godomar, després he seguit una pista molt fressada i seguint sempre les marques d'Itinerannia, com sempre presents en les meves excursions. He anat seguint les marques grogues, mentre anava observan el paisatge.
El cami transcorre l'altre costat d'Olot, per tant la vista que es tenia era la de Begudà i la zona de l'Alta Garrotxa i la vall del Llierca
Al cap de 20 minuts de la marxa, aproximadament s'arriba al punt de la Font de Godomar, on hi ha la possibilitat d'anar cap a Begudà, després al cap de 45 minuts aproximadament, s'arriba al coll de Palomeres, on hi ha la part més difícil, si és que es pot dir, ja que fins a l'ermita hi ha aproximadament uns 20 minuts de pujada, bastant intensa.
Un cop s'ha arribat a l'ermita les vistes són magnífiques de Santa Pau i els pirineus.
Després enlloc de baixar pel mateix camí he seguit un caminet que baixa just per darrera de l'ermita i que va a parar quasi al Coll de la Boixeda.
Un cop a la pista marcada d'Itinerannia, només ens cal anar seguint el camí i altre cop anirem a sortir al Coll de Palomeres i altre cop on he aparcat el cotxe.
Més o menys he fet aquesta ruta amb parades incloses amb un parell d'hores, fent com sempre bastantes fotos i algun que altre video.
Mentre anava caminant, estava pensant, que amb aquesta ermita, estic recorrent les ermites romàniques amb més història de la nostra terra.


Mapa dels llocs visitats i mapa del Google Earth de la ruta


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada